L’Ajuntament de Barcelona recorrerà la sentència que insta a desmantellar l’eix verd del carrer del Consell de Cent. Laia Bonet, tinenta d’alcalde d’Urbanisme, ha volgut defensar “la legalitat i la bona feina dels serveis jurídics” del consistori.

Tot i això, Bonet ha volgut marcar distància amb l’anterior equip de govern i ha assegurat que l’actual Ajuntament “vol practicar un urbanisme transformador des del diàleg i el consens, i no des de la confrontació”. Ha dit, a més, que precisament aquesta confrontació és la que ha portat a “reforçar lògiques de judicialització” que han donat lloc, precisament, a la sentència d’aquest dijous.

Verd als interiors d’illa

Bonet també ha defensat que cal seguir apostant per les pacificacions i la reintroducció del verd a la ciutat, però ha alertat que la seva prioritat son els interiors d’illa. A més, ha posat de manifest que el nou equip de govern aposta per redistribuir aquests espais pacificats per tota la ciutat, i no només en uns pocs districtes.

Reunió de tècnics de l’Ajuntament

Des de les 15 h, tècnics de l’Ajuntament i dels serveis jurídics municipals estudien la sentència, contra la qual tenen un termini de 15 dies per recórrer. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (el TSJC) hi tindrà l’última paraula.