L’exalcaldessa i presidenta actual del Grup Municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, està “convençuda” que l’eix verd de Consell de Cent “es quedarà”. I no només això, creu que “s’haurà d’ampliar per donar resposta a tots els reptes d’emergència climàtica”. “Hem de fer molts més Consells de Cent a tota la ciutat. Tot això no es pot aturar”, ha dit en una entrevista a RAC1. Colau recorda que l’emergència climàtica és una realitat i que “s’ha de preparar la ciutat perquè no sigui insuportable viure-hi durant l’estiu”.

“Estic segura 100 % que s’ha fet bé”

Entrevistada també a TV3, l’exalcaldessa defensa que el procediment per dur a terme la transformació del carrer de Consell de Cent es va fer correctament en termes formals. “Estic segura al 100 % que s’ha fet bé”, ha dit. Argumenta que en cap transformació de carrer no s’ha demanat mai la modificació del Pla General Metropolità (PGM), i posa d’exemple pacificacions fetes fa anys enrere com el portal de l’Àngel. “És competència del municipi la reforma urbanística”, argumenta. A més, recorda que la intervenció està validada per la “màxima autoritat en urbanisme” de la Generalitat.

“És una línia d’atac al nostre govern”

Colau, que ha demanat a l’Ajuntament que recorri contra la sentència, considera que el recurs que ara ha derivat en aquesta sentència per desfer la superilla de l’Eixample és “una línia d’atac” al govern dels comuns per part de “determinats interessos econòmics que no poden guanyar a les urnes” i que han optat per fer-los una “guerra judicial”. La líder dels comuns també ha dit que li preocupa que la primera tinenta d’alcalde, Laia Bonet, aboni les tesi de determinats lobbies, i acusa a l’actual govern municipal de no tenir cap model de ciutat.