A banda de les reaccions polítiques a la sentència en contra de la superilla del carrer del Consell de Cent, altres han provingut de les entitats ambientals i pro salut pública. En aquest sentit, Eixample Respira l’ha qualificat de “preocupant” perquè “no posa el focus en el problema de salut pública que tenim a Barcelona”, concreta un portaveu de l’entitat, Genís Domínguez.

Així, Domínguez recorda que a la ciutat hi ha diversos estudis que quantifiquen en un miler les morts anuals associades a la contaminació i a la poca qualitat de l’aire.

La denúncia dels comerciants “no té sentit”

Per Eixample Respira és un sense sentit que els comerciants “vagin en contra de mesures que vagin a favor de la salut dels ciutadans”, però ha anat més enllà.

El portaveu de l’entitat veu contradictori que si “els carrers pacificats són els que tenen més èxit comercial” siguin els comerciants “els que vagin en contra del benefici del mateix comerciant“. I ha lamentat que això passi, sobretot, amb “els locals del carrer del Consell de Cent”.

Eixample Respira demana “anar més enllà”

Eixample Respira ha defensat que l’Ajuntament hagi anunciat la presentació d’un recurs a la sentència contra la superilla del Consell de Cent, però ha demanat al consistorianar més enllà“. Un pas més que, puntualitza l’entitat, ha de permetre “la pacificació del carrer d’Aragó“, un dels principals pals de paller de l’existència d’Eixample Respira.