illes contenidors

(ACN) La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (Favb) ha acusat l’Ajuntament de Barcelona de no tenir “una política clara” sobre la recollida de residus. L’entitat ha criticat l’aturada del sistema porta a porta, avisant que es tracta d’un aspecte “clau” per garantir la sostenibilitat de la ciutat.

Demanen que el porta a porta s’implanti a tots els barris

La FAVB considera que el govern municipal ha fet una “política erràtica” en aquesta matèria fent “proves pilot, rectificacions sobre la marxa i improvisacions tàctiques”. Diu que com més es trigui a incorporar el sistema de recollida porta porta als barris “més greu serà la situació”. Explica l’associació, que el sistema de contenidors a Barcelona “ha tocat sostre” perquè ja supera els 40.000.

Els canvis del porta a porta a Barcelona: bústies i contenidors intel·ligents per a l’orgànica


L’Ajuntament presenta canvis en la distribució dels contenidors

Precisament aquesta setmana l’Ajuntament ha presentat canvis en la distribució de contenidors. S’han instal·lat les noves illes de contenidors al Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample per adaptar-los al nou sistema de distribució, que integra en un únic punt els cinc tipus de contenidors existents a peu de carrer: el gris (rebuig), el marró (orgànica), el groc (envasos), el blau (cartró) i el verd (vidre). Es tracta d’un assaig que s’implanta a la zona delimitada per la Gran Via, el passeig de Sant Joan i la Diagonal, amb l’objectiu d’ampliar-ho a la resta de la ciutat l’any vinent.

La FAVB creu que el porta a porta necessita “la complicitat veïnal”

La federació considera que la implantació del sistema porta a porta necessita “la complicitat veïnal“. L’entitat creu que s’han d’atendre “les peticions raonables” i “sancionar qualsevol conducta incívica”. La FAVB proposa crear un consell municipal de residus en què els agents socials i econòmics concertin “la seva reducció, el pagament equitatiu i canalitzin les energies que l’Ajuntament no ha estat capaç de generar”. Proposa que aquests organismes es constitueixin als barris que ho demanin, “per despertar una nova cultura metabòlica dels subministraments i els residus”, en la qual la ciutadana sàpiga “d’on provenen, on van a parar i com es tracten”, afegeix.