Salvament Marítim ha detectat aquest dijous una gran taca d’oli davant de la costa de Badalona. L’avís l’han donat cap a les 9 hores del matí diversos avions que, en passar-hi per damunt en direcció a l’aeroport del Prat, han albirat la fuita a l’est de la costa barcelonina. En concret, a uns 13 quilòmetres a l’est de la desembocadura del Besòs, al sud de Badalona. Segons Salvament Marítim, des del centre de coordinació de Barcelona s’ha mobilitzat l’helicòpter Helimer 222 i l’embarcació Mintaka, que té base a Barcelona.

Es desconeix l’origen de la taca

L’embarcació n’ha pres mostres, que es duran a analitzar, i ha estat fent també tasques de dispersió de la taca. Segons apunten, la taca podria ser hidrocarbur, tot i que no se’n podrà determinar la composició fins que no es disposi del resultat de les anàlisis.

Quatre hores després de rebre l’avís, a les 13.26 hores, els efectius desplegats han confirmat que la taca estava dispersada i que no en quedaven “zones denses”, motiu pel qual s’han retirat tant l’embarcació com l’helicòpter.

L’incident, de moment, es considera resolt, tot i que encara es desconeix l’origen del vessament.