La plaça de Sant Jaume ha estat l’epicentre de la protesta del sindicat CSIF contra les agressions a policies a Catalunya. Denuncien que “la mala gestió pública” ha debilitat el sistema de seguretat i el principi d’autoritat. Alerten que la sinistralitat laboral de la policia ha crescut notablement a Catalunya i que s’han disparat les agressions als agents.

A la concentració han criticat l'”absència de condemna política” davant de fets violents contra els cossos policials. Remarquen, a més, que els cossos de seguretat “han d’actuar amb fermesa quan es cometen infraccions que pertorben la pau social i provoquen desordres públics”. Entre els manifestants també hi havia Josep Bou, president del Grup Municipal del PP.

El sindicat, amb representació al cos de la Guàrdia Urbana, ha tornat a demanar més recursos per protegir els agents, com pistoles tàser o gas pebre.

A la protesta d’aquest dijous també hi han donat suport CEP (Confederació Espanyola de Policía) i AEGC (Associació Espanyola de Guàrdies Civils). Aquestes dues organitzacions expliquen que s’han sumat a la concentració, perquè la resta de sindicats “els han exclòs” de la protesta convocada per aquest diumenge a Barcelona.

Josep Bou (PP) dona suport als policies

Una delegació del PP ha visitat els concentrats a la plaça de Sant Jaume per donar-los suport, amb el líder de la formació a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, al capdavant. “Són els nostres guàrdies, els garants de la nostra llibertat, seguretat i democràcia, i estem aquí per donar-los suport”, ha exclamat Bou als mitjans de comunicació. El popular també ha demanat més efectius a la ciutat i nous equipaments, com les pistoles elèctriques Taser, que ja fa temps que el PP reclama per a la Guàrdia Urbana.

Manifestació el 23 d’octubre a Barcelona

La protesta de diumenge arrencarà a les 18.30 h davant del Parlament de Catalunya i es dirigirà cap a la plaça de Sant Jaume. Els sindicats de Mossos i policies locals demanen als representants polítics una “condemna pública” de la violència contra els agents durant les macrobotellades.

A Barcelona, van haver-hi aldarulls durant les Festes de la Mercè i també a la Festa Major de Sants, quan un grup de persones va llançar objectes a la línia policial durant el desallotjament del Parc de l’Espanya Industrial. Escenes que també s’han vist fora de Barcelona. Els sindicats alerten que no són casos aïllats.