illa contenidors

Les noves illes de contenidors ja estan instal·lades als barris de Fort Pienc i la Dreta de l’Eixample. Aquest dilluns a la nit s’han mogut els contenidors per adaptar-los al nou sistema de distribució, que integra en un únic punt els cinc tipus de contenidors existents a peu de carrer: el gris (rebuig), el marró (orgànica), el groc (envasos), el blau (cartró) i el verd (vidre).

Es tracta d’un assaig que s’implanta a la zona delimitada per la Gran Via, el passeig de Sant Joan i la Diagonal, amb l’objectiu d’ampliar-ho a la resta de la ciutat l’any vinent. En alguns carrers, com el del Consell de Cent, ja s’han instal·lat les illes de contenidors. En d’altres, però, com el carrer de Sardenya, encara hi ha les tanques per reservar l’espai.

Tanques al carrer de Sardenya on s’ubicarà l’illa de contenidors

30 illes de recollida selectiva

En total, quedaran instal·lades 30 illes de recollida selectiva, que conviuen amb altres punts on només hi ha contenidors de rebuig, i punts dobles amb contenidors de rebuig i matèria orgànica. Un equip de 16 informadors s’encarreguen d’explicar aquests canvis als veïns i als comerciants.

mapa contenidors
Mapa amb la nova distribució dels contenidors

Amb aquesta distribució s’eliminen contenidors dels carrers i s’allibera espai a la via pública. Se’n retiren alguns de rebuig i, en canvi, s’incrementen un 25 % els de recollida selectiva. També s’apropen els contenidors de recollida orgànica a la resta, per facilitar la separació de residus a la ciutadania. L’objectiu és passar del 37,7 % actual de recollida selectiva al 55 % el 2025. El sistema forma part del nou contracte de neteja i recollida de residus de la ciutat, que s’ha d’iniciar el 2022.

illes contenidors
Illa de contenidors al carrer del Consell de Cent