Els passatgers del vol UAL991 d’United Airlines que havia sortit aquest dijous de Barcelona amb destinació a Washington DC han tingut un bon ensurt. Segons ha avançat Trànsit Aeri de Catalunya i ha pogut confirmar betevé, quan l’avió ja es trobava a l’atura de Bordeus, a França, ha hagut de fer mitja volta. El motiu: la pudor tan intensa de querosè que feia la cabina de l’aparell. La pudor ha fet que els passatgers, fins i tot, s’hagin hagut de posar la mascareta d’emergència que es troba als seients.

Davant d’aquesta situació, i en desconèixer l’origen de la pudor, el pilot ha decidit fer marxa enrere i tornar a Barcelona. L’avió ha aterrat sense problemes a l’aeroport del Prat i ha estat atès pels serveis d’emergències de la instal·lació.

El querosè és un hidrocarbur líquid inflamable i incolor que s’utilitza sobretot com a combustible per a avions de reacció.

El vol s’ha reprogramat dues hores més tard

L’aparell ha estat atès pels serveis d’emergència de l’aeroport. Finalment, United Airlines ha anunciat que s’ha reprogramat el vol per a les 13.29 h d’aquest mateix dijous, dues hores més tard de la primera sortida.