Unitat Neonatologia Vall Hebron

La soprano Montserrat Martí Caballé, filla de Montserrat Caballé morta recentment, ha ofert un concert solidari per tal d’ajudar en la recaptació econòmica que necessita l’Hospital Vall d’Hebron per construir el nou Centre de Neonatologia Avançada. El recital es farà el proper diumenge 18 de novembre a partir de les 12 h a l’auditori Axa, al número 547 de l’avinguda Diagonal. Les entrades costen 20 euros i els diners recollits aniran destinats a la causa. El concert tindrà un repertori força divers: peces d’òperes de Strauss, Puccini o Verdi. Hi haurà un bloc on el públic podrà escoltar una sarsuela i un tercer espai dedicat a la música del compositor George Gershwin, de Vangelis, o del músic italià Ennio Morricone. La soprano Montserrat Martí ha assegurat que la seva mare sempre dedicava concerts a causes benèfiques i “jo veia la satisfacció que li produïa. Ara també ho faré jo“.

Unitat neonatologia Vall Hebron

El Centre de Neonatologia Avançada ha recaptat 450.000 €

Segons l’Hospital Vall d’Hebron el projecte per reformar i rehabilitar la unitat de neonatologia passa per una inversió que arriba als 880.000 €. El centre hospitalari va engegar l’any passat una campanya de micromecenatge i també de grans donacions en què ja s’han aconseguit 450.000 €. Ara només els queden 430.000 € per assolir l’objectiu.

La previsió és que a mitjans del 2019 s’inicien els treballs de rehabilitació i ampliació del servei actual per poder acollir el nou Centre de Neonatologia Avançada. La reestructuració busca que les famílies puguin posar en pràctica el pell a pell amb la major comoditat possible. S’habilitaran habitacions individuals perquè els nens ingressats puguin estar amb els pares i garantir-ne la intimitat i fent-los sentir com a casa. Actualment el servei els ofereix passar dia i nit amb els nadons, tot i que han compartir espais i habitacions. Habitualment en aquesta unitat hi ha uns 60 nens prematurs tractant-se amb el pell a pell.

Un altre dels avantatges és que el nou servei tindrà un espai específic per a la recerca. Això comportarà, segons l’hospital, una millora en la investigació de la neonatologia.

concert solidari Vall Hebron neonatologia