Familiars de la residència Mossèn Vidal i Aunós, al barri de la Bordeta, faran una assemblea de familiars, treballadors i veïns per exposar el seu desacord amb l’adjudicació de la gestió a l’empresa l’Onada Serveis, dirigida per Cinta Pascual, presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA). La convocatòria és aquest dijous 24 de febrer a la tarda.

La residència, gestionada per Eulen fins a l’inici de la pandèmia, va rebre denúncies per maltractament i abusos sexuals a avis, i es van detenir dues persones per aquests fets. A més, el centre va ser intervingut per la Generalitat per la mala gestió durant la pandèmia l’any 2020. En la primera onada van morir, segons les famílies, 29 persones i un 87 % dels residents es van contagiar de covid.

Demanen que es mantingui la gestió a l’adjudicatària actual

Els representants dels familiars i usuaris de la residència recorden que el maig del 2020 se li va encarregar a la Fundació Vella Terra la gestió del centre, la qual es va trobar amb un espai “devastat, i amb residents en un estat anímic i físic deteriorat”. Consideren que des que va a entrar la Fundació Vella Terra tot ha millorat: “S’ha posat en marxa un pla per resoldre la polimedicació, un altre per evitar les contencions, ha millorat la qualitat de l’alimentació i s’han recuperat les activitats i la salut emocional dels residents”.

Els familiars demanen a l’administració que segueixi gestionant el centre la fundació actual. De fet, aquest 24 de febrer presentaran a la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i al president, Pere Aragonès, una carta amb aquesta demanda.