El Gran Recapte ja ha superat el topall mínim de voluntaris que s’havia proposat aconseguir: 25.000 arreu de Catalunya. Ara bé, la cap de campanyes del Banc dels Aliments, Sabine Hindersin, ha advertit que “encara hi ha petits forats que cal omplir”. A Barcelona s’hi han inscrit 8.400 voluntaris fins a aquest divendres i, segons Hindersin, ja són suficients perquè es faci el Gran Recapte sense problemes, tot i que hi ha poca gent inscrita a Nou Barris, Sant Andreu i alguns petits supermercats de l’Eixample. Calculen que a la ciutat falten 600 voluntaris més.

El recapte, que es farà els dies 1 i 2 de desembre, disposarà de 2.700 punts de recollida per tot el territori català, als quals es podran deixar aliments com llet, oli i altres conserves que no es facin malbé. A Barcelona hi haurà 668 punts de recollida i a la província de Barcelona, 1.200.

Segons el Banc dels Aliments, la campanya permetrà que se’n beneficiïn unes 200.000 persones, el 2 % de la població que està en situació de pobresa greu. L’entitat espera poder repetir la xifra de recollida de l’any passat, quan es van superar els 4.000 quilos de menjar.

El Gran Recapte aconsegueix local “in extremis”

A banda de la cursa per aconseguir els milers de voluntaris, enguany el Banc dels Aliments ha tingut una pedra a la sabata fins a aquesta mateixa setmana: no tenia cap local des del qual poder gestionar el menjar recollit. Segons ha explicat la presidenta del Banc, Rosa Brutau, s’ha aconseguit “in extremis” una nau industrial a la ZAL de la Zona Franca.