El Consell de Ministres ha proposat que Julián Sánchez Melgar rellevi José Manuel Maza com a fiscal general de l’Estat, després que Maza morís a Buenos Aires (l’Argentina). Sánchez fa 17 anys que és al Tribunal Suprem, d’on actualment és magistrat de la Sala Segona. Perquè prengui possessió del càrrec, encara cal que el Consell General del Poder Judicial doni el vistiplau a la proposta del govern de Mariano Rajoy.

A més a més, la proposta s’haurà de dur a la Comissió de Justícia del Congrés espanyol, que també l’haurà de validar. Segons ha explicat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, Sánchez podria prendre possessió com a fiscal general de l’Estat la segona setmana de desembre.

El Govern homenatja Maza

Catalá també ha explicat que el Consell de Ministres ha decidit atorgar a José Manuel Maza la Gran Creu de l’Orde de Sant Ramon de Penyafort “per agrair més de 40 anys al servei de la justícia i el dret”. Aquesta creu es tracta del màxim reconeixement que pot atorgar el Ministeri de Justícia per condecorar els funcionaris de l’Administració de justícia.