Els alumnes de 3r d’ESO de l’Escola els Arcs van crear durant el confinament i de manera telemàtica una exposició que ara es pot veure al Centre Cívic Can Castelló. D’una banda la mostra deixa volar la imaginació amb diversos invents que podrien ajudar a salvar el planeta si es portessin a la realitat, i de l’altra, compta amb fotomuntatges que denuncien conflictes mediambientals a diferents parts del món. La mostra es pot veure fins al 20 d’octubre.

Ecodelegats, voluntaris per a una escola més verda

L’exposició ha estat una iniciativa dels ecodelegats de l’escola. Es tracta d’alumnes voluntaris d’ESO que treballen per aconseguir un col·legi més verd i un món més sostenible. A part d’aquesta mostra han impulsat diversos projectes com ara el reciclatge de mòbils, la recollida d’oli de cuina usat per convertir-lo en combustible o l’ús del Boc’n roll, un embolcall reutilitzable per reduir l’ús de paper d’alumini als esmorzars.

“Qualsevol iniciativa que sorgeixi dels ecodelegats la intentem portar a terme”, explica Cecília Mas, professora i responsable dels ecodelegats del centre. “Ser ecodelegat és gratificant perquè inverteixes una part del teu temps en noves accions i en projectes que a la llarga duren i ajuden al planeta”, assegura Joan Álvarez, ecodelegat de 4t ESO.

L’Escola els Arcs disposa de diversos projectes de voluntariat que impliquen alumnes de diferents cursos. Un és els ecodelegats i un altre és la prevenció del “bullying” amb els alumnes tutors.

Una exposició per conscienciar els veïns

Ja és la tercera mostra que l’Escola els Arcs exposa al Centre Cívic Can Castelló. Des del centre educatiu volen treure a l’exterior els projectes relacionats amb el medi ambient per fer arribar el missatge a la resta del barri. “Em fa molt feliç exposar fora del centre perquè així involucrem més agents del barri, ho veuran no només els alumnes sinó altres veïns i donem més visibilitat a les nostres idees i treballs”, argumenta Joan Álvarez, alumne de 4rt d’ESO.