Pintades a la façana de l'edifici on Oleguer Pujol té un pis al Carmel

Ha passat gairebé un mes del desnonament polèmic en un pis del Carmel del qual és propietari Oleguer Pujol, fill de l’expresident de la Generalitat. Malgrat la mobilització de la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó, els Mossos d’Esquadra van aconseguir desnonar la família que hi vivia, que, segons els advocats de Pujol, no pagava el lloguer des de feia dos anys.

Ara, a la façana de la casa del fill de l’expresident, a Sant Gervasi – la Bonanova, hi han aparegut unes pintades en què es pot llegir “Oleguer, serem el teu malson. Primer avís” i “Desnonador”. També s’hi han enganxat cartells en què apareix una fotografia de Pujol acompanyada de la frase “Això només ha estat el principi”.

Cartells a la façana de l'edifici on Oleguer Pujol hi té un pis al Carmel

Els seus advocats atribueixen l’acció a la Xarxa d’Habitatge d’Horta-Guinardó i han anunciat que ho denunciaran davant de la policia catalana. Apunten directament a la plataforma perquè asseguren que divendres van rebre un correu electrònic en què la xarxa advertia que “iniciem la fase 2 de la campanya” per aconseguir un acord de lloguer social al pis del Carmel i perquè la propietat demani disculpes per la seva actitud.

En tot moment, els advocats han assegurat que la situació judicial d’Oleguer Pujol, investigat per l’Audiència Nacional, li impedeix reunir els requisits legals per participar en una borsa de lloguer. També recorden que el procediment judicial pel qual es va desnonar la família que hi vivia del pis d’Oleguer Pujol ja ha acabat i que, en tot cas, és el magistrat qui va prendre la decisió d’efectuar el llançament.

Des de la Xarxa d’Habitatge neguen haver fet les pintades, tot i que diuen compartir el “sentiment de ràbia i impotència que causa veure com una persona a qui no li falta de res, i ho té tot, deixa una família amb dues criatures al carrer”. Afegeixen que “legitimen les accions que visibilitzin la problemàtica actual de l’habitatge.”