escola pare manyanet corts

(ACN) El Jutjat d’Instrucció 1 de Barcelona està investigant un exprofessor de l’Escola Pare Manyanet del barri de les Corts per abusar d’una alumna als anys 90, segons ha avançat ‘El Periódico’ i ha confirmat l’ACN. La víctima tenia uns 10 o 11 anys quan va patir els abusos. El titular del jutjat va prendre declaració a la dona i ha citat a declarar l’exdocent.

Segons la víctima, quan s’acostava a la taula del professor per consultar-li algun dubte, ell li agafava la mà i la posava sobre els seus pantalons a les seves parts íntimes i feia moviments de caràcter sexual. La taula impedia que la resta d’alumnes veiessin què passava però la dona assegura que els companys ho sabien.

La víctima no va dir res fins que va complir 30 anys

Segons explica ‘El Periódico’, la víctima assegura que tant era així que la resta de companys anaven a preguntar a aquest professor els dubtes portant alguna cosa a les mans, perquè el professor no els les agafés. L’acció del docent es va convertir en una pràctica habitual, segons ha fet constar a la denúncia. 

La víctima no va dir res a ningú fins que va complir 30 anys. Ha explicat al diari que les trobades a classe amb el professor eren “desagradables” però que ella, amb 11 anys, pensava que aquell comportament era normal. Afegeix que l’home li va dir que no ho digués a ningú.

El centre diu haver actuat amb total transparència

Un portaveu de l’ordre Pare Manyanet ha explicat a ‘El Periódico’ que el centre ha actuat “amb total transparència” al costat de la presumpta víctima i amb la idea de “protegir la identitat de qualsevol membre de la comunitat educativa, tant l’actual com la passada”.