En marxa les obres de dos centres esportius més a Barcelona que obriran portes entre finals del 2025 i principis del 2026. Tots dos s’ubicaran al districte de Sant Andreu i la construcció dels complexos té una inversió de 27 milions d’euros. Se n’està construint un a la Sagrera (CEM la Sagrera) i un altre, a Navas (CEM Espronceda). Tots dos equipaments volen satisfer la demanda de pavellons a la ciutat i espais específics per a la pràctica d’esports més minoritaris.

Imatge de l'exterior del CEM la Sagrera

El CEM la Sagrera recupera les piscines descobertes

El CEM la Sagrera s’està aixecant al costat del poliesportiu Camp del Ferro i el projecte d’aquest equipament preveu fer-hi dues piscines descobertes. També incorpora un solàrium de 1.000 m², dues pistes de pàdel, quatre sales d’activitats dirigides, una gran sala de musculació, un espai de trobada amb bar i serveis comuns. En una segona fase es preveu fer una coberta retràctil i un sistema de climatització per poder fer servir les piscines durant tot l’any.

Està previst que aquest CEM ja obri el setembre de l’any que ve.

cem la sagrera
Imatge de les obres del CEM la Sagrera

Recuperar les piscines descobertes són una demanda veïnal, ja que en el terreny on ara es fa el CEM la Sagrera abans n’hi havia ja unes i també, anys després, el Pavelló Francisco Calvo. Tradicionalment aquest emplaçament ha allotjat usos esportius, com una pista d’atletisme o un rocòdrom, que han anat desapareixent.

El CEM Espronceda, a Navas, per a esports minoritaris

Situat al carrer d’Espronceda, el CEM Espronceda serà un punt de referència per a la pràctica d’esports minoritaris. El tennis de taula, la gimnàstica artística i el tir amb arc hi tindran lloc. L’equipament es divideix en dos grans espais: un edifici de planta baixa i cinc pisos, i una construcció a l’interior d’illa de dues plantes. A l’equipament també hi haurà un pavelló triple esportiu i espai polivalent d’ús veïnal.

En aquest cas, el CEM Espronceda entrarà en funcionament durant la temporada 2025-2026, d’acord amb l’Ajuntament de Barcelona, sense entrar en més concrecions.

cem espronceda
Interior del CEM Espronceda, en obres

Dos equipaments nous més els propers mesos

A banda d’aquests dues construccions que ja han començat, a la ciutat també se’n faran dues més: el CEM la Marina i el Pavelló Municipal Glòries. També se’n renovaran cinc més els propers anys. S’espera que uns 50.000 usuaris es beneficiïn d’aquestes instal·lacions.