El programa ‘La porteria’, de betevé, ha estrenat aquest dimarts un documental sobre la primera lliga de Pep Guardiola com a entrenador. ‘Guardiola, el primer títol’ és la pel·lícula de la primera temporada en una banqueta del tècnic de Santpedor, i que va acabar amb el Barça B com a campió de Lliga —i Guardiola guanyant el seu primer títol oficial— i assolint l’ascens a la Segona B als play-off. ‘La porteria’ ha entrevistat Pep Guardiola, Sergio Busquets i Pedro Rodríguez, però també a gairebé tots els integrants d’aquella plantilla: Víctor Sánchez, Victor Vázquez, Xavi Torres, Chico, Abraham, Marc Valiente, Eneko, Oier o Pau Torres.

Recupera en aquesta pàgina el documental complet de ‘La porteria’ sobre la primera lliga de Pep Guardiola al Barça B.

El documental ‘Guardiola, el primer títol’, ha estat dirigit pel periodista Marc Marbà i coproduït per betevé. A banda d’estrenar la pel·lícula del primer equip que va entrenar Guardiola, s’ha fet una tertúlia amb diversos protagonistes d’aquell Barça B.

La lliga amb el Barça B, el títol que Guardiola sempre reivindica

‘Guardiola, el primer títol’, és un viatge als orígens del millor entrenador de la història del futbol. Un documental inèdit sobre la primera temporada en una banqueta de Pep Guardiola, un any que el tècnic sempre reivindica, ja que per a ell el seu primer títol oficial com a tècnic és aquella lliga amb el Barça B del curs 2007/2008.

El documental no només parla amb Guardiola i aquella generació de jugadors, sinó que també hi apareixen membres del cos tècnic de l’equip: Domènec Torrent, Aureli Altimira i Carles Planchart, que afegeixen context sobre la seva primera experiència a una banqueta. També hi apareix la figura de Jaume Marcet, expert en La Masia i aleshores cap de premsa del filial blaugrana.

A banda de repassar aquell mític any de Guardiola al Barça B, ‘La porteria’, de betevé, també ha volgut retre un homenatge al futbol català. Figures com Santi Triguero, Jaume Creixell, Natxo González, Toni Llebaria i Quim Ayats expliquen el que va suposar competir contra aquell Barça B i com el filial de Guardiola va dignificar la categoria.