El passatge que passa pel mig del cementiri de les Corts i que permet connectar el Campus Sud amb el recinte de la Maternitat s’ha estrenat aquesta setmana amb èxit i vianants satisfets. Es tracta d’una de les actuacions del projecte de reurbanització d’aquesta zona de les Corts, ara per ara la remodelació urbanística més important que té el districte entre mans.

El pas permet creuar el cementiri d’est a oest gràcies a una petita intervenció de microurbanisme. S’ha recuperat una antiga porta que donava al carrer de Martí i Franquès. Estava tapiada i es va reobrir al desembre. Així, creuar el cementiri permet guanyar minuts i connectar fàcilment amb l’avinguda de Joan XXIII.

Equipaments, pisos i vida comercial

La reforma del Campus Sud pacificarà els carrers que envolten les facultats amb superilles, hi reduirà la velocitat de circulació i n’eliminarà gran part dels aparcaments en superfície. També es crearà la plaça de Joan Margarit, de 7.000 metres quadrats, i es construiran 200 habitatges públics i un equipament que cal pactar amb els veïns. Entre les opcions hi ha traslladar-hi un CAP o les dependències de la Guàrdia Urbana.

El regidor de les Corts, Joan Ramon Riera, ha explicat a betevé que la intenció és sumar vida comercial i ciutadana a la predominant vida universitària i de recerca, donat que a la zona hi ha sis facultats de la UB i la UPC, diversos centres tecnològics i el Parc Científic de Barcelona. Un primer tast ja es va fer durant les Festes de la Mercè, quan el Parc de Bederrida va acollir per primer cop un dels grans escenaris per fer-hi concerts. El regidor ha dit que vol repetir l’experiència en la propera edició.