L’artista Bernie ha estat l’encarregat de pintar un mural dedicat a la nanotecnologia en un dels murs en desús del Parc Científic de Barcelona. Es tracta de la primera acció de la Taula Campus Sud —formada principalment pel parc, la UPC, la UB i l’Ajuntament—, que busca transformar la zona per afavorir que els ciutadans la facin servir.

Segons l’entitat cultural Rebobinart, encarregada de gestionar el mural —que canviarà any rere any—, s’ha volgut destacar el paper de les dones en la ciència. L’entitat té en marxa diversos projectes artístics amb el districte de les Corts.

Fer la zona més amable

El Campus Sud està delimitat per les avingudes de Joan XXIII, del Doctor Marañón i Diagonal. El consistori treballa des de fa anys per fer la zona més amable i millorar així el dia a dia de les persones que hi treballen i estudien. Però amb la creació de la taula, en què estan incloses les principals institucions de la zona, Nexo Residència d’Estudiants i el festival Brunch, es vol anar més enllà. L’objectiu és treballar perquè el campus sigui atractiu també per a la resta de barcelonins, en especial durant el caps de setmana, quan s’hi desplaça poca gent.

Un espai en transformació constant

La directora del Parc Científic, Maria Terrades, explica que la zona ha millorat molt en els últims anys, per exemple, amb la conversió en via per a vianants del carrer de Baldiri Reixac. Però diu que ara cal marcar-se altres reptes com ara buscar usos nous per a l’encara pàrquing de la Bederrida o urbanitzar algunes de les zones del campus que encara no ho estan.

Una de les últimes actuacions que s’han fet a la zona ha estat la creació d’unes pistes poliesportives a l’aire lliure, precisament, en una part del pàrquing del carrer de Martí i Franquès.