llonguet pa

Nova campanya solidària a les fleques de Catalunya amb motiu del Dia Internacional del Càncer Infantil, que se celebra el 15 de febrer. Els diners que es recaptin de la venda de llonguets els propers dies 17, 18 i 19 de febrer aniran a parar íntegrament als promotors de la iniciativa, que és l’associació Polseres Candela, que col·labora amb Sant Joan de Déu en la investigació del càncer infantil. En la campanya de l’any passat es van recaptar més de 7.000 euros.

El Gremi de Flequers de Barcelona explica que s’ha triat el llonguet perquè és un “pa tradicional, català i emblemàtic” i és comú en els berenars i esmorzars infantils.

L’associació Polseres Candela es va crear fa 10 anys quan una nena d’11 anys, la Candela, va ingressar a l’Hospital Infantil Sant Joan de Déu per una leucèmia. Una voluntària del centre hospitalari li va ensenyar a fer polseres amb nusos de macramé per entretenir-la durant els ingressos. A partir de llavors, la Candela va fer polseres al personal mèdic que l’atenia i va ensenyar a fer-les a les seves amigues. Aquestes nenes van decidir vendre-les per recaptar diners per a la investigació.