Després de mesos d’espera i unes obres que han trigat més del previst en acabar-se, finalment els infants d’entre zero i tres anys han pogut estrenar aquest dilluns la nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell del carrer d’Andrade, al districte de Sant Martí. Una inauguració esperada, que s’havia de fer a l’octubre, però que s’ha anat retardant per l’endarreriment de les obres. Aquest dilluns ja han pogut gaudir de l’equipament tots els infants: els nous que comencen ara i els alumnes de l’Esquitx, que s’estaven provisionalment al Centre Cívic Sant Martí, que les famílies consideraven “petit, antiquat i inadequat”.

Inauguració esperada de l’equipament infantil

El comissionat d’Educació, Joan Ramon Riera, ha fet una valoració molt positiva de l’estrena “molt desitjada per a tothom” i ha celebrat poder haver iniciat l’activitat al nou equipament aquest gener. Satisfacció evident també de la seva directora, Carme Solé, que ha destacat “l’amplitud i bellesa dels espais”, amb les aules comunicades entre si. Solé ha celebrat que amb l’estrena “guanyen espai i comoditat” i ha detallat que l’adaptació dels infants serà progressiva aquests dies amb entrades esgraonades.

Com és el centre nou?

La nova bressol consta d’una superfície disponible de 1.341,34 m² on hi haurà 104 infants, repartits en set grups. L’equipament incorpora també l’espai familiar de criança municipal. L’equipament s’ha fet a l’antiga llar d’infants Pere Calafell, que va tancar el 2015. L’Ajuntament va comprar-la per 1,8 milions per construir-hi aquesta nova bressol i l’escola de música. En aquest impàs, ha estat un espai expositiu gestionat per entitats veïnals.

105 escoles bressol municipals aquest curs a Barcelona

Amb aquesta nova estrena, la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals de Barcelona s’ha ampliat aquest curs fins als 105 centres, dels quals 17 es troben al districte de Sant Martí. La inversió per construir la nova Pere Calafell ha estat de 4.173.666 d’euros.