De mica en mica es van coneixent nous detalls sobre la recuperació com a equipament de l’antiga Escola Pere Calafell, al número 184 del carrer d’Andrade, al barri de Sant Martí de Provençals. Ja se sap que el primer projecte que s’executarà serà el de l’escola bressol. En aquests moments, s’està elaborant el pla i està previst que les obres comencin l’any vinent. En una segona fase dels treballs, es construirà l’Escola de Música Municipal.

Aquests equipaments suposaran retornar a l’edifici l’ús que tenia inicialment. Fa més de tres anys, quan l’antiga escola bressol que hi havia va tancar, els veïns van començar a mobilitzar-se perquè no estaven clars els usos que el propietari, una entitat bancària, volia donar a l’immoble. Finalment, l’Ajuntament va comprar l’edifici per 1,8 milions d’euros per destinar-lo a equipaments.

Mentre no es fan les escoles previstes, l’edifici s’ha convertit en un nou espai expositiu, gestionat per les entitats veïnals de la zona. La mostra “Som memòria”, que recull imatges inèdites de diferents veïns del barri, és la primera de les quatre que acollirà.