"Molt tristos, ens ho van dient les professors, i amb molta pena perquè és una guarderia de tota la vida del barri, on hem portat molts nens coneguts." "Apoyamos mucho a las profesoras porque han dado mucho cariño a los niños, y bueno, muy decepcionados con la gestión del centro porque consideramos que se ha llevado fatal." "He mantingut l'esperança durant aquest temps pensant que s'arreglaria, i ens veiem a 30 de juliol amb una situació molt desagradable."

Després de 52 anys, aquesta llar d’infants de Sant Martí de Provençals no obrirà les portes al setembre. La propietària, l’Associació Pere Calafell, no ha trobat cap comprador que vulgui continuar amb la seva activitat.

Després de setmanes d’incertesa, aquest dijous s’ha confirmat que l’Associació Pere Calafell no vol continuar mantenint l’activitat a l’Escola Bressol Pere Calafell i que, per tant, no obriran el curs vinent. Segons ha pogut saber BTV, han declarat concurs de creditors i tancaran de forma definitiva el 31 de juliol, quan faran entrega de claus definitiva a l’Obra Social La Caixa, propietària de les instal·lacions.

Segons les educadores i els pares, l’associació havia intentat que una altra escola pogués continuar la tasca educativa, però el curs s’ha acabat i res no s’ha concretat. Aquest curs, la llar d’infants ha tingut 140 alumnes de zero a tres anys. Al centre, hi treballen 22 persones, entre educadores i personal de neteja i cuina.

Els pares carreguen contra l’associació responsable del centre i els acusen de “no haver-los informat oficialment de res” i d’haver “generat incertesa de cara al curs vinent.”