S’ha acabat l’espera. La nova Escola Bressol Municipal Pere Calafell obrirà portes aquest dilluns, 8 de gener. Ubicada al barri de Sant Martí de Provençals, en un primer moment estava previst que s’estrenés l’octubre del 2023, però un retard en les obres ho va impedir i va generar un gran malestar entre les famílies.

Amb la finalització dels treballs, a l’edifici s’hi traslladaran tots els infants de l’Escola Esquitx i alumnat nou. Fins ara, els infants d’entre zero i tres anys s’havien instal·lat en un espai adaptat del Centre Cívic Sant Martí, el qual les famílies consideraven “petit, antiquat i inadequat”. A partir d’aquest dilluns, ja quedarà alliberat i tornarà a estar disponible per al centre cívic.

Com és el centre nou?

La nova bressol consta d’una superfície disponible de 1.341,34 m² on hi haurà 104 infants, repartits en set grups: un de vuit infants de quatre a 12 mesos, tres grups de 13 infants d’un a dos anys, i tres grups de 19 infants d’entre dos i tres anys.

A la planta baixa hi ha els espais d’administració i serveis (com ara el despatx de direcció, una sala per a les educadores, la cuina, el menjador, un vestidor i d’altres). També hi ha l’espai familiar de criança municipal, tres de les estances de l’escola bressol de 60 m² i una sala de múltiples usos de 100 m².

El pati té una superfície de 590 m² i s’hi pot accedir directament des de la planta baixa. Pel que fa a la primera planta, s’hi ubiquen quatre estances més, amb una superfície aproximada cadascuna de 50 m², i també una altra sala d’usos múltiples de 60 m².

105 escoles bressol municipals aquest curs a Barcelona

La xarxa d’escoles bressol municipals de Barcelona s’ha ampliat aquest curs fins als 105 centres, dels quals 17 es troben al districte de Sant Martí. La inversió per construir la nova Pere Calafell ha estat de 4.173.666 d’euros.