Gegants

La pluja ha obligat a anul·lar algunes de les activitats que estaven programades per aquest dissabte durant les Festes de la Mercè 2019. Però n’hi ha d’altres que continuen endavant. Sobretot aquelles que es fan en recintes tancats, sota a cobert. Us oferim una llista amb tota la informació sobre els plans alternatius.

Exposicions amb els gegants de la ciutat i les seves bèsties

Les figures integrants del Seguici popular esperen enguany la visita dels més petits al pati de l’Ajuntament de la plaça de Sant Jaume, aquest dissabte es podran visitar de 10 a 14 h. Però aquests no són els únics que estan exposats aquests dies, un centenar de gegants de la ciutat s’instal·len aquests dies al Pati Manning de la Casa de Caritat (carrer de Montalegre, 7).  Els podeu visitar de 10 a 20 h.  Les bèsties de foc de Barcelona també es reuneixen aquests dies i formaran part, un any més, de la mostra de dracs i bèsties de foc. Es podran visitar a El Born Centre de Cultura i Memòria, de les 10.00 a les 14.00 h.

Fabra i Coats

Una activitat alternativa a cobert és l’esdeveniment de la Cultura Viva del BAM, que se celebra aquest cap de setmana al recinte de Fabra i Coats, a Sant Andreu. Aquest dissabte hi ha programats diversos concerts a l’ateneu L’Harmonia, així com una fira discogràfica o una paellada musical.

Palauet Albéniz

Un dels escenaris a porta tancada d’aquesta Mercè és el Palauet Albéniz. La majoria d’activitats estaven programades a l’exterior, però aquest dissabte, l’espai obre portes: una bona excusa visitar l’interior del recinte sense mullar-se. La visita va a càrrec de la companyia Robert Gobern, que oferirà un espectacle per tots els públics.

En aquest espai, però a l’exterior, també s’han programat atraccions itinerants per a tots els públics: hi podeu trobar des d’un laberint amb portes que es van obrint, fins a un joc d’escapada o “escape room” que convida a la gent a resoldre l’assassinat d’un conill.

Pavelló Mies van der Rohe

Un dels altres espai que obre portes aquest dissabte és el pavelló de Mies van der Rohe a Montjuïc. Tothom que vulgui podrà visitar-lo per dins fins a les 20.00 h. A més, l’espai ofereix una activitat per gaudir amb família, amb diverses titelles creades a l’Escola de Weimar.

Estació de França

Malgrat que no és una activitat directament relacionada amb la festa major, el mercat de l’Estació Disseny Barcelona torna a l’estació de França per la Mercè. Hi trobareu com sempre petits creadors de l’àmbit local, gastronomia amb les furgoteques i com ja és habitual roba i producte vintage. El mercat estarà obert d’11 a 21 h.