Gent gran

(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra han alertat d’una estafa per correu ordinari dirigida a la gent gran en què els autors, a través del correu ordinari, suplanten la Tresoreria General de la Seguretat Social i intenten obtenir dades personals amb el pretext de l’increment de les pensions. Els delinqüents envien una carta amb què intenten obtenir dades personals dels usuaris, persones grans, amb el pretext de l’augment de les pensions. Requereixen l’enviament d’una còpia del DNI, una foto de l’extracte bancari del compte del qual són titulars i una estimació de la quantitat que han percebut en el darrer mes.

Algunes víctimes han alertat la policia

A l’emissiva, els estafadors asseguren que necessiten les dades amb motiu de l’increment de la prestació i a causa d’un atac informàtic en els sistemes d’Hisenda i la Seguretat Social, pel qual han desaparegut les dades dels ciutadans.

Els Mossos d’Esquadra expliquen que han pogut detectar els intents d’estafa gràcies a persones que no hi han accedit i, per tant, aquests intents no han acabat en denúncia.

No és l’única estafa dirigida a persones grans detectada els últims dies

L’Ajuntament de Barcelona ha alertat aquests dies d’una altra estafa a persones grans, concretament els usuaris del servei de teleassistència municipal. Els estafadors els requerien un import, en aquest cas per telèfon, per poder continuar gaudint d’un servei que és gratuït.