Centre masculinitats

 (ACN) L’equipament municipal Plural, Centre de Masculinitats no tindrà programació pròpia fins al mes de gener. Segons han explicat fonts municipals, l’espai obert a principis d’octubre encara no està en funcionament al 100 % com a centre. Tot i això, acull les activitats del Servei d’Atenció a Homes per a la Promoció de Relacions no Violentes (SAH), un servei que ja existia prèviament i amb el qual ara comparteixen instal·lacions a l’avinguda del Marquès de l’Argentera.

Per tant, les activitats que s’estan fent al centre són les que ja estaven programades en el marc del SAH i el projecte Canviem-ho. Segons l’Ajuntament, això inclou programes d’atenció a la salut sexual i reproductiva de Barcelona (ASSIR), formacions per a professionals, consultories sobre masculinitats per a serveis i entitats municipals, grups de paternitat i monogràfics i xerrades de masculinitat i prevenció de violències.

De moment, s’està treballant en la programació específica del Centre de Masculinitats, que té un pressupost anual d’1,3 milions. En el seu dia, quan es va anunciar l’espai, ja es va avançar que hi hauria tres eixos d’actuació: educació, cultura i esports. A més, fonts municipals precisen que el centre disposa d’espais per a la ciutadania i agents de ciutat que vulguin fer activitats “d’equitat de gènere i masculinitats”.