L’Escola Anglesola fa un pas més cap a la represa de la normalitat dins del centre. Aquest curs ha recuperat algunes de les activitats curriculars que s’havien vist aturades per la pandèmia, com són els espais de lliure circulació i els tallers.

De fet, feia un any i mig que l’escola no havia pogut organitzar els tallers que formen part del dia a dia de l’escola durant tot el curs. Des de fa uns dies, han reprès aquestes activitats amb molta il·lusió: “Teníem moltes ganes de tornar a la normalitat, no és total però per fi veiem la llum al final del túnel”, explica la cap d’estudis de l’escola, Migdàlia Bellart.

Els tallers són propostes relacionades a les especialitats de música, anglès i educació física. Els infants hi participen sempre amb la mascareta posada. Els estudiants han de triar cada trimestre un taller de cos i moviment, música i anglès. L’escola n’ha programat sis de cada especialitat aquest curs.

Teníem moltes ganes de tornar a la normalitat, no és total però per fi veiem la llum al final del túnel”
Migdàlia Bellart, cap d’estudis Escola Anglesola

D’altra banda, el centre ha tornat a posar en marxa els espais de lliure circulació. En aquests espais els infants treballen, per exemple, l’art o la geometria, que complementen el treball de competències bàsiques com les matemàtiques, la llengua o les ciències, que fa cada grup per separat.

El treball internivell amb grups d’infants de diferents edats, un dels pilars del projecte

L’Escola Anglesola és un centre innovador d’educació activa que es va inaugurar el setembre del 2017 i es va traslladar a l’edifici definitiu el gener del 2021. L’escola s’organitza per comunitats: petites, mitjanes i grans. Una part important dels seu projecte pedagògic és el treball entre nivells a partir d’espais de lliure circulació. Això vol dir que els infants de diferents edats es barregen per treballar i trien de manera lliure l’activitat que volen realitzar. Aquesta barreja es va veure limitada el curs passat per les restriccions de la pandèmia.

L’escola ha decidit reprendre algunes de les activitats prepandèmia aplicant en tot moment les mesures sanitàries que marca el Departament d’Educació als centres educatius, com son l’ús de mascareta, la ventilació dels espais i la distància de metre i mig. Un pas endavant cap a la represa de la normalitat definitiva a les aules, que podria esdevenir realitat aviat.