El festival Barcelona Dibuixa ha arribat aquest diumenge a la seva 12a edició. És una trobada que des de fa més d’una dècada convida els ciutadans a deixar anar la creativitat, agafar el llapis i els colors i posar-se a dibuixar. Va néixer amb el Museu Picasso, que en porta la batuta de la direcció artística, però ja ha arribat a 29 espais de la ciutat. Sales i patis han obert portes a la creació artística d’aquest festival del dibuix que enguany es titula: “Menja’t el món“. Els infants han gaudit de valent aquest diumenge al matí utilitzant llapisos, retuladors, aquarel·les i cartolines. Han plasmat diferents fruites i verdures en diferents formats acompanyats i ajudats per les seves famílies.

D’una banda, aquest lema fa referència a la capitalitat mundial de Barcelona de l’Alimentació Sostenible, de la manera més literal —molt present en els dibuixos que s’han vist aquest matí, de fruites i hortalisses— i, de l’altra, amb el relaxament de les mesures. “Menja’t el món” és un crit d’esperança a tornar a fer vida “normal”.

36 tallers presencials repartits en cinc districtes

En total, s’han programat 36 tallers presencials per a totes les edats, dinamitzats per reconeguts professionals en espais repartits per cinc districtes de la ciutat: Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Sant Martí. Un esdeveniment que evidencia la importància del fet de dibuixar, una experiència emotiva i una forma de coneixement, d’expressió i d’apropament a la cultura.