La federació d’esplais Fundesplai impulsa la campanya BotaxlaInfància des de principis d’any per denunciar les desigualtats que està generant la crisi entre els infants i, alhora, recaptar diners que serveixin per fer beques per a menjadors, colònies, activitats i reforç escolar per nens que no s’ho poden permetre.

L’Esplai Druida, que forma part de Fundesplai, ha aprofitat la festa de celebració del seu aniversari -que té lloc avui a l’Escola Mercè Rodoreda- per animar els membres a fer-se una foto fent un bot i penjar-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #botaxlainfancia mentre preparen un dinar. Amb els bots fets avui, ja es passarà dels 8.000 des que va començar la campanya, cosa que equival a 8.000 euros que aportaran les empreses que hi col·laboren (Eurest Catalunya, Autocars Bardet i supermercats Plusfresc).

La campanya s’allargarà fins al maig i Fundesplai demana que la gent hi participi penjant les seves fotos saltant i mencionant com a mínim tres persones més per difondre-ho i així recaptar més diners.

L’Esplai Druida, del barri de la Prosperitat, té molt presents les necessitats dels nens sense recursos. Fins l’any passat només obrien els dissabtes però enguany obren les portes cada tarda per oferir activitats i reforç escolar als nens que ho necessitin.