La gestió del turisme a la ciutat és un dels punts de fricció entre els grups municipals i, dos mesos abans de les eleccions, cada petit moviment genera reaccions en cadena. La residència d’estudiants del carrer de Sèneca, en tramitació des de fa més de quatre anys, és un dels propers arguments. Aquest dimarts el govern presentarà un pla especial urbanístic al plenari del districte de Gràcia perquè es reprenguin les obres de l’edifici, suspeses el darrer novembre, i el PSC i ICV-EUiA ja han criticat la decisió.

Denuncien que el govern permeti la construcció de més edificis destinats a l’allotjament turístic -hi ha residències d’estudiants que tenen aquesta doble funció- i demanen la celebració d’una comissió extraordinària d’Hàbitat Urbà perquè s’informi sobre la tramitació del pla d’usos i de les llicències atorgades o en tràmit del districte.

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, ha criticat que Trias, vulgui “reproduir el model de turisme de sobreexplotació hotelera a Gràcia” i ha alertat “si no han après res del que està passant a la Barceloneta”.

Des d’ICV-EUiA, la regidora Janet Sanz ha denunciat que el govern “continuï tramitant nous allotjaments” coml’hotel de la torre Deutsche Bank mentre s’està debatent el pla d’usos del districte, i considera que no s’està fent un procés participatiu real.

Després de passar pel plenari de Gràcia, el pla especial d’ordenació urbanística sobre la residència del carrer de Sèneca es debatrà en la comissió d’Hàbitat Urbà, en què els grups votaran si tira o no endavant. Entre una i l’altra, el tema sortirà també a la comissió extraordinària sol·licitada pel PSC i ICV-EUiA, que es podria celebrar la propera setmana.