Últimes proves per assegurar-se que tot funciona correctament. Avui se n'ha fet la inauguració però ja fa mesos que aquests 17 joves treballen en la nova pista d'escalada de Can Peguera. Més enllà de l'oci, el rocòdrom va néixer amb un objectiu social: prevenir el consum de drogues. Segons la Júlia, impulsora del projecte, tenir massa temps lliure n'afavoreix el consum. JÚLIA MOREY, educadora social del Casal la Cosa Nostra "Si el jove està ocupat, organtizat, motivat per incidir també en el barri, no un activitat perquè sí, sinó per transformar la realitat, estem fent que els joves tinguin més eines i tinguin més recursos a l'hora de fer front a certes situacions i no generar avorriment que influeixi al consum." PEP ORTIZ, membre del Casal la Cosa Nostra "Aquí han estat treballant durant set mesos nanos del barri ajudant a fer forats a la paret, collant peces, etc. És a dir, ja han començat a fer-se seu aquest espai." Hi van un parell de tardes a la setmana per practicar. L'escalada els ensenya com fer front a les frustracions a través de l'autosuperació i el control de riscos. ALBERTO SOLÍS "Es como quitarte los miedos psicológicos. Crees que no puedes y a veces necesitas un empujón simplemente. No es ser competitivo, sinó competente ante las adversidades de la vida." ENRIQUE SOLÀ "Básicamente te ofrece la oportunidad de practicar un deporte que no fomenta tanto al competitividad sino colaborar con los compañeros." La construcció de la paret ha costat 3.000 euros i ja té l'èxit assegurat. Gràcies a l'allau de peticions per utilitzar-lo, l'entitat ha començat a construir un rocòdrom infantil just al costat.

Després de set mesos de construcció, el Casal de Can Peguera ja té nou rocòdrom. Més enllà de l’esportivitat, l’objectiu és social: prevenir el consum de drogues entre els joves. La construcció de la paret d’escalada ha estat possible gràcies al finançament de l’Agència de Salut Pública i el Plan Nacional Sobre Drogas, que n’han assumit el cost de 3.000 euros, junt amb les empreses col·laboradores Boral, Psycho i Rokodromo. Amb aquesta, ja hi ha 14 parets d’escalada lliure a la ciutat.

La idea va sorgir d’una taula en què especialistes en l’educació social treballen per millorar les condicions de vida del barri de Can Peguera. Segons Júlia Morey, la impulsora del projecte, aquesta activitat permet posar fi a les frustracions dels joves a través de l’autosuperació i el control de riscos davant d’una situació complicada. Durant els mesos de construcció, han col·laborat 17 joves que s’han aficionat a practicar l’escalada en paret. A partir d’aquest dissabte, el Casal de Barri la Cosa Nostra, amb 12 anys de gestió cívica, espera formar un grup d’unes 50 persones. Dos dies a la setmana, dimarts i dijous de 17.30 a 19.30 h, s’hi oferiran classes gratuïtes d’escalada i es prestarà el material necessari a tothom que hi estigui interessat.

Tot i que acaba de començar, des del casal agraeixen l’acollida que està tenint la nova paret d’escalada. Davant l’allau de sol·licituds per utilitzar l’espai, han decidit construir també un rocòdrom infantil, adreçat als menors de 13 anys.