El Miquel Pucurull té 76 anys i ha acabat 44 maratons. Com si no n'hi hagués prou de fer-les amb aquesta edat, el Pucu, com és conegut en el món de l'atletisme popular, ha decidit recaptar diners per a la recerca que fa l'Hospital Sant Joan de Déu sobre la diabetis infantil. Aquesta és la segona vegada que el Miquel Pucurull farà la Marató de Barcelona amb aquest esperit solidari. L'any passat ja ho va aconseguir. La Iolanda López, mestra de professió, també busca un altre repte solidari. Després d'haver recollit diners el 2011 a la Marató de Barcelona, va escriure un llibre, 'Femenino sin límites', en què exposa la seva experiència i una actitud positiva a la vida. Els beneficis de la venda del llibre van dedicats a la lluita contra el càncer i a la lluita contra la leucèmia de la Fundació Josep Carreras. La Iolanda també farà la Marató de Barcelona, però no s'aturarà aquí, sinó que vol altres reptes solidaris. Amb aquestes dues experiències queda molt clar que córrer i ser solidari poden anar plegats.

Moltes persones fan servir l’esport, i més concretament córrer, com a eina per tal de superar les adversitats de la vida. Però fer esport també pot aprofitar-se per donar a conèixer malalties i ajudar a superar-les. És el cas del Miquel Pucurull, de 76 anys, que afronta la seva 45a marató amb un objectiu clar: aconseguir diners per la lluita contra la diabetis infantil. Tothom que vulgui pot col·laborar en el seu projecte amb qualsevol aportació, per mínima que sembli.

La Iolanda López també s’ha engrescat en un projecte solidari. Primer va fer la Marató de Barcelona el 2011 i va recollir diners per als nens amb càncer de la Casa dels Xuklis de Barcelona, de la Fundació AFANOC. Poc després va fer-ne un altre, que va donar a la Fundació Josep Carreras, de lluita contra la leucèmia. El que té ara a les mans va relacionat amb el llibre que ha escrit, ‘Femenino sin límites’. Els diners recaptats en la venda també tenen un fons solidari. Però la Iolanda és molt inquieta i encara vol més. El proper repte és més difícil, perquè es tracta de fer la volta a Menorca, 185 quilòmetres. Tot també, amb finalitats solidàries.