Diumenge és Sant Joan de Déu, patró dels bombers. Els actes per celebrar-ho s’han iniciat amb el lliurament, aquest divendres, de les medalles per antiguitat i les genoveses al personal jubilat del cos. A la plaça de Sant Jaume s’han exposat diversos vehicles històrics i durant el cap de setmana hi haurà activitats obertes al públic al Parc de Bombers de Montjuïc.

Els vehicles històrics han pres protagonisme a l’edifici de l’Ajuntament i al Palau de la Generalitat i han estat els més fotografiats entre els ciutadans i també els turistes que preguntaven incessantment què se celebrava.

Mentrestant al Saló de Cent, l’alcalde de Barcelona ha lliurat les medalles per antiguitat i les genoveses al personal jubilat i ha reconegut l’esforç i el valor dels treballadors del cos de bombers: “Treballen en condicions difícils i nosaltres ens esforcem per donar-vos els millors recursos”, ha dit Xavier Trias. L’alcalde ha recordat que s’ha pogut consensuar el nou pla director del cos que es preveu que pugui entrar en vigor el 2025. Enguany es convocaran 60 noves places. Nous efectius que, qui sap, si arribaran a apreciar tant la feina de bombers com el personal jubilat que aquest divendres ha recollit la condecoració. Ramon Soler Padilla recorda el seu llarg pas pels bombers amb molta nostàlgia i admet que “ho trobo molt a faltar, una gran època, la millor”.

A la plaça de Sant Jaume també s’ha pogut veure una mostra dels nous vehicles operatius dels Bombers de Barcelona.