Barcelona té un espai infantil de joc singular més, ara a l’avinguda Meridiana. L’estructura simula una serp i permet als infants lliscar, gronxar-se, fer equilibris, enfilar-se i saltar, entre d’altres. Per fomentar el contacte amb la natura, està envoltada d’una zona verda amb arbres i arbustos, que alhora permetran fer-hi ombra.

L’àrea, de 376 metres quadrats, es divideix en dos espais, adequats a diferents edats i capacitats motrius. Al primer, destinat als més petits, hi ha jocs d’altura baixa, llits elàstics no elevats, sorrals i jocs inclusius i sensorials. Al segon, per a infants més grans, hi ha elements de més alçària amb perfils d’acer i cordes. S’hi poden trobar, per exemple, una zona per trepar, un gronxador i un tobogan.

Cinquena àrea de joc singular

En total, Barcelona té 894 espais públics dedicats al joc infantil i, d’aquests, cinc incorporen jocs singulars amb l’objectiu de “millorar i augmentar les oportunitats de joc” i, al mateix temps, “estimular l’activitat lúdica a l’aire lliure”, segons l’Ajuntament.

De moment, les zones singulars de joc es troben a la plaça del Sol, amb estructures en forma de rusc; al Parc de la Pegaso, on hi ha una gran estructura en forma de pop; al Parc Central de Nou Barris, en aquest cas amb una balena, i als Jardins de la Indústria, on es troba una gran oreneta.

Totes formen part del pla Barcelona dona molt de joc, impulsat l’any 2018 per adequar les àrees de joc infantil de la ciutat amb criteris com la creativitat i el desenvolupament, el joc inclusiu o l’espai físic divers, estimulant i connectat. Segons l’Ajuntament, actualment s’està treballant en una nova proposta: el Pla de joc a l’espai públic de Barcelona 2020-2030.