JORGE FERNÁNDEZ DÍAZ, ministre de l'Interior en funcions "Todas las policias del mundo, y sobretodo cuando se trata la lucha antiterrorista, pero no sólo contra la ciminalidad organizada en sus diferentes manifestaciones, captan confidentes y tienen confidentes, todas las policías dle mundo. Dicho eso, en el caso que nos ocupa, no tengo información."

Segons el setmanari ‘La Directa’, els dos homes van oferir entre 200 i 250 euros mensuals a l’activista Quim Gimeno a canvi que els aportés informació sobre les persones dels moviments socials. Gimeno assegura que el van contactar després d’unes xerrades a Can Batlló i que van mantenir diverses trobades, durant les quals va poder gravar les converses.

A més dels diners, els dos homes suposadament a sou de l’Estat, van oferir avantatges amb la fiscalia a l’hora de tractar sobre el judici que té pendent arran de l’operació Pandora.

El ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que ja s’han demanat explicacions a la prefectura de la policia a Catalunya. Tot i això, ha defensat que captar confidents és una pràctica estesa en els cossos de seguretat.