Des del consistori, la tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha publicat aquest text al Facebook, amb què ha aclarit que “es tracta de casos puntuals” que l’Ajuntament ha seguit de ben a prop per fer-ne un “abordatge integral” i ha alertat que no acceptaran que el problema detectat als entorns del Mercat de Santa Caterina “es desplaci d’un lloc a l’altre”.

Ortiz ha indicat que, des de l’Ajuntament, s’ha activat un “seguiment personalitzat en coordinació amb els educadors de carrer”, que han rebut formació des de l’Agència de Salut Pública. També s’ha definit un protocol amb la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències per abordar les addiccions dels menors, bàsicament cànnabis i cola i s’ha potenciat la coordinació amb els centres d’acollida per donar-los atenció en drogues i salut mental.

La tinenta d’alcalde de Drets Socials ha aprofitat el text per denunciar “la manca de serveis dignes” per a joves no tutelats, en situació de màxima vulnerabilitat, i demanar un “augment dels recursos en els centres gestionats per la DGAIA”.

El secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesias, ha afirmat que la Generalitat desconeixia aquesta problemàtica i ha indicat que els joves, alguns menors d’edat, no estan identificats. Per això, ha dit, ara cal comprovar “si es tracta de menors a dins del sistema de protecció de la DGAIA o de menors no acompanyats que encara no han entrat al sistema de protecció”.

Iglesias tampoc no ha pogut confirmar si entre els nois n’hi ha algun que s’hauria escapat de centres tutelats de la DGAIA i ha acceptat que això no és inusual.