menjador escola

El Departament d’Educació admet que el procés per enllestir el decret de menjadors s’està allargant i que no podrà estar acabat per posar-lo en marxa el curs que ve, com es preveia. De fet, els terminis administratius obliguen a posposar-lo, com a mínim fins al curs 2020-21.

La FaPaC, contra el decret de menjadors

Amb aquesta regulació, el govern vol fer-se càrrec de la gestió del temps de migdia a les escoles, una iniciativa que ha topat amb el rebuig frontal de la FaPaC (Federació de Pares d’Alumnes de Catalunya), que gestiona en molts casos els servei de menjador als centres.

Aquesta entitat que agrupa les famílies, considera que el govern ha parat la tramitació del decret “fins a trobar un nou marc regulador que s’adeqüi a les noves necessitats.” A través d’un comunicat han apuntat que consideren que el departament està esperant a què el Parlament tramiti el projecte de Llei de Contractes de Servei a les Persones que “pretén blindar via contractació publica el servei de menjador.

Les entitats mantenen les mobilitzacions

En els últimes mesos, les famílies d’alumnes han convocat diverses mobilitzacions per mostrar l’oposició al decret.  El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) també va rebutjar el projecte i va incloure’l dins les reivindicacions de la vaga del 29 de novembre.  

Tant FaPaC com la plataforma SOS Menjadors mantenen les manifestacions convocades contra el decret de menjadors, la propera el 19 de desembre, davant del Parlament.

Educació defensa el decret de menjadors

Fonts del Departament d’Educació neguen que vulguin fer marxa enrere en el decret i expliquen que volen que tiri endavant amb un “debat ampli i assossegat”. L’objectiu és assolir un consens amb tots els actors implicats.

Després de constatar l’oposició de bona part de la comunitat educativa, el departament, dirigit pel republicà Josep Bargalló, va obrir un procés participatiu per redactar el text final del decret, que substituirà la regulació actual del 1996, prèvia a la LEC. Educació argumenta que la normativa es necessària per complir amb la directiva europea que obliga a contractar el servei a través d’un concurs públic.