Els tècnics hauran d’atendre en un màxim de dues hores les avaries que impliquin aturades del servei. D’altra banda, en menys d’un mes s’hauran de resoldre les que, sense parar el funcionament de les instal·lacions, generin molèsties als usuaris. En cas d’incompliment hi haurà sancions econòmiques.

Aquesta normativa és útil, sobretot, en els casos de les instal·lacions que acostumen a tenir moltes incidències o que resolen grans desnivells, com les escales mecàniques i l’ascensor de la plaça de les Roquetes o l’ascensor inclinat de Ciutat Meridiana, un petit funicular que arrossega queixes per avaries des de la inauguració.

Nou Barris i Horta, els districtes amb més escales i ascensors

En total, a Nou Barris hi ha 36 instal·lacions d’aquest tipus. La majoria es troben a Ciutat Meridiana, on, a banda de l’ascensor inclinat conegut com a “papamòbil”, hi ha nou escales mecàniques i tres ascensors més. A les Roquetes, hi ha quatre escales mecàniques i quatre ascensors. Canyelles disposa de tres escales mecàniques i dos ascensors. La Trinitat Nova té fins a tres ascensors i una escala mecànica. Tot i ser un barri costerut, el Turó de la Peira té dos ascensors, igual que Vallbona. Finalment, Can Peguera i Torre Baró tenen un ascensor.

Però el districte amb més instal·lacions que afavoreixen la mobilitat és Horta-Guinardó, que disposa de 32 escales mecàniques, nou ascensors i tres ascensors inclinats. L’horari de les instal·lacions es manté com fins ara, de 7 a 23 h tots els dies de l’any.