La comissió formada per partits polítics i entitats que ha de pactar el cobriment de la ronda de Dalt ja s’ha creat. Ha estat aquest dilluns a la tarda amb la celebració de la sessió constitutiva que s’ha fet a la sala d’actes de l’Hospital Sant Rafael – Germanes Hospitalàries. En aquesta primera reunió s’han anunciat les dates i terminis de la fase 2 d’obres, que inclou el cobriment fins a l’avinguda de Vallcarca.

El regidor del districte d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, ha anunciat en una atenció als mitjans que els treballs començaran a finals del mes de juny, “pels volts de Sant Joan”, i s’allargaran durant tot el primer mandat de l’alcalde, Jaume Collboni. Mentre durin les feines, alhora la comissió s’encarregarà de “preparar i imaginar les fases següents”. Aquesta segona fase d’obres inclou un tram de 340 metres, entre la rotonda de l’avinguda de Vallcarca i el cobriment que ja està fet (davant de l’Institut Vall d’Hebron).

El pressupost d’aquests treballs és de 17,8 milions d’euros, que serviran per construir un mur a la mitjana de la ronda (per suportar la coberta), fer la mateixa coberta i també els passos de serveis. El que no es farà encara serà la urbanització del cobriment.

Una comissió amb agents de diversos àmbits

La comissió que s’ha constituït aquest dilluns la formen persones de diversos àmbits. Del polític municipal, el regidor de TriasxBCN Damià Calvet n’ha estat designat el president. La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, i el regidor del districte d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, en són els vicepresidents. A més, hi ha una persona representant de cada grup municipal que dona suport al projecte (TriasxBCN, PSC, BComú, ERC, PP). Tots, menys Vox.

La resta d’agents que formen la comissió són veïns, comerciants, equipaments i persones expertes independents, com ara col·legis professionals, que aportaran la visió més tècnica. Aquests són alguns dels integrants: Associació de Veïns de Montbau, Associació de Veïns de la Taxonera, Associació de Veïns de Sant Genís dels Agudells, Associació de Comerciants de Sant Genís, FAVB, CAP Sant Rafael, Hospital Vall d’Hebron, Col·legi d’Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Barcelona, Col·legi de Geòlegs, Col·legi d’Economistes, ETSAB i RACC.

El president de la comissió, Damià Calvet, ha remarcat que es tracta d’un gran projecte amb molts anys de retard i ara amb la posada en marxa de la comissió es vol “recuperar el temps perdut”. “És una necessitat de ciutat, inicialment d’Horta-Guinardó, però també ho estendrem a la resta de districtes afectats per aquest projecte com Sarrià – Sant Gervasi, Gràcia i Nou Barris“, ha anunciat.

Una promesa electoral i una demanda veïnal històrica

La cobertura de la ronda de Dalt és un projecte urbanístic llargament reivindicat per als veïns i que genera consens en bona part dels partits partits polítics, sobretot Trias per Barcelona, el PSC, ERC i BComú, que ho van marcar com a prioritat durant la campanya electoral.