Ja han entrat en funcionament les noves escales mecàniques que connecten els carrers d’Arenys i Fastenrath, a la Teixonera. Han estat 11 mesos d’obres per crear tres trams d’escales que cobreixen una distància de 60 metres i un desnivell de gairebé 20. L’horari de funcionament és de 7 del matí a 11 de la nit i són reversibles, és a dir que funcionen tant de pujada com de baixada prement un botó.

Els primers veïns que han utilitzat les escales s’han mostrar molt satisfets amb la nova instal·lació. És el cas del Juan José Méndez, que ha assegurat que “és una meravella, feia temps que les esperàvem ja que ens estalviem fer una volta molt llarga per pujar fins al carrer Fastenrath”. El José Carlos Garrido també les ha estrenat de bon matí, “les he provat tant de pujada com de baixada i funcionen molt bé són còmodes“, ha afirmat.

Nova via de pas al barri

La seva construcció ha permès obrir una nova via de pas a l’altura del centre cívic Teixonera, que fins ara estava tancada i que queda enmig de dues promocions d’habitatges acabades de construir. El cost del projecte ha estat d’un milió d’euros, finançats en gran part per fons europeus, i ha inclós la creació de parterres enjardinats en tot l’espai i d’unes escales convencionals.

Amb aquestes són ja cinc les escales mecàniques que hi ha al barri de la Teixonera, junt amb les del carrer de Santa Gemma, les del carrer de Sant Dalmir i les que s’han instal·lat els darrers tres anys gràcies al Pla de Barris: les escales dels Canadencs i les que funcionen al carrer de la Mare de Déu dels Àngels. Les properes està previst que es col·loquin al carrer de Can Besora, davant l’escola bressol de la Teixonera que està actualment en construcció.