mirador sarrià tancat collserola calor

Barcelona i Catalunya viuen hores complicades per l’onada de calor llarga que porta i comportarà un augment intens de les temperatures, extremes a tot el territori. S’han activat totes les alertes i algunes de les mesures suposen restringir les activitats d’oci als espais naturals com Collserola. Des d’aquest divendres, alguns miradors del parc natural ja estan tancats.

Es tracta d’una mesura que forma part del pla que va avançar el govern de la Generalitat aquest dijous. Malgrat que l’accés a la muntanya de Collserola no està restringit, sí que es recomana no accedir a les zones forestals. Aquest divendres al matí, alguns usuaris del parc s’han trobat amb diversos cartells en què s’alertava del perill per les altes temperatures.

Sense rutes, ni motos a Collserola

Al marge dels miradors, també s’ha restringit l’accés a algunes zones d’aparcament que no estan vinculades a la restaració. A més, l’accés a alguns camins ha quedat limitat. És el cas, per exemple, del carrer del Parc de la Budellera, que aquest migdia estava així:

A més, la circulació amb vehicles motoritzats també estarà restringida als entorns naturals, a excepció dels veïns. L’ús de maquinària agrícola quedarà limitada uns horaris determinats: no es podrà utilitzar entre les 12 i les 18 h, tret de certes excepcions.

Nou massissos tancats a Catalunya

A la resta de Catalunya l’onada de calor ha obligat a tancar nou massissos com ara el cap de Creus, Montserrat o l’Albera. El Parc Natural de Collserola, per ara, no es troba en aquesta llista, tot i que està inclòs en el pla Alfa nivell 3 i, per tant, sí que pateix prohibicions a causa de les altes temperatures.