Els veïns del carrer del Pou, a la Prosperitat, veuen la llum al final del túnel després de mesos de greus molèsties per un local ocupat. Fa mesos que es queixaven dels problemes d’incivisme que generaven els qui hi habitaven, i asseguren que els darrers dies la situació “s’havia desbocat”. Aquest dijous han decidit actuar i prendre mesures. Han accedit al local per buidar-lo i han soldat la persiana d’entrada per evitar que els ocupes hi tornessin a entrar. Tot plegat, després d’una tarda intensa i amb molta crispació i tensió al barri.

Matalassos i mobles, al carrer

Els veïns amb els quals ha pogut parlar betevé afirmen que algunes de les persones que ocupaven el local van robar en un comerç del mateix carrer del Pou. Quan els Mossos d’Esquadra es van endur els sospitosos —un fet que fonts policials no han confirmat—, van celebrar-ho amb aplaudiments. Va ser aleshores quan van aprofitar per entrar al local i treure tots els mobles i els matalassos a la via pública. També van soldar la persiana.

Al vespre, però, alguns dels ocupants van tornar per dormir-hi i es van trobar amb el pas barrat. Això va provocar moments de tensió i enfrontaments amb alguns dels veïns. Ara, però, el local continua tancat i els afectats esperen que l’espai no es torni a ocupar.

Propietat d’un banc

Els baixos en qüestió són propietat d’un banc i, per tant, fins que no es denunciï l’ocupació, no es pot desallotjar. Els veïns s’han queixat en reiterades ocasions a l’Ajuntament del que s’hi feia dins. Asseguren que s’hi venia droga i que els qui hi vivien robaven de forma habitual. Diuen també que coincidint amb l’arribada de l’estiu tot havia empitjorat fins al punt que alguns dels ocupants feien les seves necessitats al carrer. De fet, van exposar la problemàtica a la darrera Audiència Pública del districte de Nou Barris i des de l’Ajuntament els van assegurar que eren conscients del problema.