(ACN/Redacció) Entitats socials de Catalunya s’uneixen sota la campanya “Que no t’enganyin” per frenar els discursos d’odi sobre la immigració davant les eleccions generals del 23-J. L’objectiu de la campanya és desmentir els rumors i missatges d’odi “que alimenten la campanya electoral del 23-J”.

Figures públiques s’uneixen a la iniciativa

Cares conegudes i representants veïnals desmentiran estereotips sobre els efectes o conseqüències de l’arribada de persones migrades a l’estat. La campanya mediàtica, que ha donat el tret de sortida aquest dimarts, té col·laboracions del món actoral, com Laia Manzanares, Joana Vilapuig i Iñaki Mur; i del món del periodisme, com Jordi Évole i Elisenda Colell.

També hi col·laboraran representants del moviment veïnal i social com Júlia Portal, Rocío Laguna i Francesc Mateu, que articularan un relat en positiu del fenomen migratori argumentant l’assignació dels ajuts “en clau d’equitat i justícia social”.

De residència en desús a Gràcia a llar per acollir joves migrants en risc d’exclusió
La Fundació BarcelonActua obre la tercera BACstation a la ciutat per acollir joves migrants que viuen al carrer

Una campanya per garantir els drets socials

La campanya aporta també dades i reivindica la necessitat d’augmentar la inversió pública de les administracions per tal de garantir els drets socials i millorar la qualitat de vida de les persones, vinguin d’on vinguin.

La federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global, i la Fundació Ficat són algunes de les entitats que donen suport a la iniciativa. Alguns dels lemes del moviment són “Això va de drets humans” o “De què tenim por?”.