Fa mig any la botiga Papallona Circus, situada a l’avinguda de Francesc Cambó, al barri de Santa Caterina, va patir dos robatoris en només dos dies. Ara, de nou, han intentat tornar-hi a robar tot i que aquesta vegada, per sort, s’ha quedat en un intent frustrat. Tot i això, els vidres de l’aparador per on ha intentat entrar el lladre han quedat destrossats. “Si no l’haguessin detingut ens haurien destrossat una altra vegada tota la botiga”, comenta el propietari, Vicent Llorca.

Al voltant de les dues de la matinada d’aquest dilluns, els veïns van sentir com algú intentava accedir a la botiga trencant-ne el vidre a cops de pedra i van avisar la policia, que el va poder enxampar “in fraganti”. El lladre, que va quedar detingut, és un jove de 24 anys que acumula cinc antecedents per fets similars. “La impotència i la ràbia que sents són tremendes, no pots estar tranquil cap dia”, lamenta el propietari.

Una desena de robatoris en les últimes setmanes

Els comerciants de la zona denuncien que els robatoris són freqüents i, de fet, ja fa temps que estan organitzats a través d’un grup de WhatsApp per alertar-se mútuament i compartir aquest tipus de situacions. De fet, el cas de la botiga Papallona Circus no ha estat únic aquests dies: els comerciants denuncien que en les últimes setmanes han patit una desena de robatoris, tot i que alguns han quedat en intents. “Al final acabarem marxant tots, la situació és insostenible”, comenta el propietari de Papallona Circus.

Un altre dels establiments on han entrat a robar en aquests darrers dies

Als Mossos d’Esquadra, però, no els consta com una nova onada de casos, com sí que va passar, en canvi, a principis d’any. En aquella ocasió, una major presència policial va aconseguir fer baixar el nombre de robatoris però els veïns demanen que, més enllà de la presència policial, es faci més prevenció. “La gent no vol venir a aquest barri, té por“, diu el comerciant.