El projecte de transformació de l’antiga fàbrica Mercedes-Benz, al Bon Pastor, ha guanyat el premi WAFX al millor projecte de regeneració d’espais, que concedeix el World Architecture Festival. El jurat n’ha reconegut “la capacitat de resoldre els desafiaments a què s’enfronten la societat i el planeta”. El World Architecture Festival se celebrarà entre el 29 de novembre i l’1 de desembre a Singapur i reunirà més de 2.000 arquitectes de 60 països.

1.450 habitatges, una gran plaça pública i un centre de recerca tecnològica, entre altres equipaments

Segons l’acord a què van arribar l’Ajuntament i la propietat dels terrenys, s’hi han de fer 1.450 habitatges i una gran plaça d’ús públic. Al voltant, està previst situar-hi l’escola de disseny Elisava, la nova seu de la Universitat de Vic a Barcelona i el centre de recerca tecnològica Leitat. També es reservaran espais per a comerços de proximitat, oficines, usos industrials equipaments públics.

L’espai té una superfície de 90.000 m², equivalent a set illes de l’Eixample, i està en desús des del 2007. El projecte ja té l’aprovació del govern municipal. Ara està pendent de l’aprovació de la Generalitat per poder tramitar la llicència d’obres, que està prevista per a la tardor.