Els veïns del “triangle golfo” del Parc i la Llacuna del Poblenou no confien que l’agost sigui “tranquil” i de bon dormir, tal com ha dit aquest dilluns al matí el regidor del districte, David Escudé. L’Ajuntament està tramitant un pla de xoc per reduir l’incivisme i el soroll nocturn a la zona, però no està previst que entri en vigor fins al mes de setembre. Mentrestant, el consistori ha assegurat que espera tranquil·litat de nit per al veïnat a l’agost, ja que amb més agents de la Guàrdia Urbana patrullant pels carrers esperen aconseguir mitigar el soroll, a banda d’altres mesures que ja s’han aplicat.

Les declaracions del regidor, però, han encès els veïns. “És una presa de pèl”, ha dit als micròfons de betevé Ada Tribó, veïna del carrer de Sancho de Ávila. “De tranquil no han tingut res els mesos de juny ni de juliol”, ha afegit. La presidenta de l’Associació de Veïns del Parc i la Llacuna del Poblenou, Mercè Lasurt, també ha explicat que la gent del barri “només vol descansar” i es queixa que “les festes abans eren dissabtes i diumenges, ara són tota la setmana”. De fet, ha dit que la problemàtica del soroll s’està expandint més enllà dels límits del “triangle golfo” (entre els carrers d’Almogàvers, Pallars i Pere IV, bàsicament entre Zamora i Àlaba).

A partir del setembre, mesures “més contundents”

Fins ara, l’Ajuntament ja havia aplicat la reducció horària als supermercats 24 hores, que les nits de dimecres a diumenge tenen prohibit obrir. Recentment, també s’ha tancat una de les sortides de la parada de metro de Marina de nit per desviar la gent cap a carrers més allunyats de les finestres dels veïns.

Passat l’estiu, quan hagi acabat el període d’al·legacions del pla, l’Ajuntament preveu que podrà començar a prohibir la instal·lació de terrasses noves o ampliar les existents. A més, de dimecres a diumenge (i durant tot l’any) hauran d’avançar el tancament a les 11 de la nit. Els festivals i festes privades a terrats de particulars o hotels durant la nit tampoc no estaran permesos, exceptuant, això sí, la festa major del barri i el Llum BCN.