Veïns de la Maternitat i Sant Ramon, al districte de les Corts, han alertat aquest diumenge a la tarda de la presència d’una serp exòtica de grans dimensions dalt d’un arbre al carrer de Felipe de Paz. Es tracta d’una pitó de la classe molurus de 15 quilos i 7 anys que estava enroscada en una branca. A quarts de set de la tarda ha estat retirada amb l’ajuda d’una grua dels Bombers de Barcelona.

betevé ha pogut parlar amb la Teresa Rodríguez, d’APAEC (la protectora de Barcelona que s’encarrega d’oferir el servei de recollida d’animals exòtics a Barcelona), i ha explicat que es tracta d’un rèptil que es caracteritza per ser tímid, però que en cap cas és perillós, tot i que és important no molestar-lo. Rodríguez ha assegurat que és un animal que alguns acostumen a tenir a casa com animal de companyia i que el més probable és que sigui d’algun veí proper a la zona.

Rodríguez també ha aprofitat per demanar responsabilitat i consciència a l’hora de comprar exemplars d’aquest tipus, ja que poden viure fins a 70 anys.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat l’associació protectora d’animals exòtics cap a quarts de sis de la tarda i, amb la col·laboració dels Bombers de Barcelona, han pogut baixar la serp de l’arbre. La Guàrdia Urbana s’ha desplaçat fins al carrer en qüestió i ha precintat la zona en què es trobava el rèptil. L’escena ha generat molta expectació i molts veïns han observat els treballs de retirada de l’animal des de darrere del cordó policial.