ALBERT ARTERO, sergent del districte de Sants-Montjuïc "Intentaven interactuar amb les víctimes de tal manera que, guanyant-se la seva confiança i fent que les víctimes es poguessin creure que realment aquests personatges eren policies, apropiar-se de les pertinences de valor que poguessin portar."

Agents de la Guàrdia Urbana que patrullaven als voltants del funicular de Montjuïc van sorprendre “in fraganti” dos dels membres de la banda que fa setmanes que es dedica a robar a turistes fent-se passar per policies. Els presumptes delinqüents acabaven de robar una cartera i van intentar fugir en cotxe, així que es va iniciar una persecució a tota velocitat, saltant-se semàfors en vermell, agafant una rotonda en sentit contrari i fent una derrapada que va obligar una turista canadenca de 62 anys a saltar mentre creuava un pas de vianants, per tal de no ser atropellada.

Els lladres van travessar la plaça del Portal de la Pau pujant a la vorera i, quan el trànsit els va impedir continuar avançant, van abandonar-hi el Volkswagen Passat amb què havien baixat de Montjuïc. Llavors van marxar corrent en direccions oposades. Els agents, finalment, van trobar un dels dos lladres amagat en un bar del passatge de la Pau.

Feia dies que la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra sospitaven que el vehicle finalment interceptat s’utilitzava per dur a terme robatoris. A l’interior van trobar identificacions policials falses i objectes que s’utilitzen per forçar portes, com una radiografia o un rossinyol. El detingut també està acusat d’un delicte contra la seguretat del trànsit, per conducció temerària i perquè no té carnet de conduir.

La banda normalment actuava des de l’interior del cotxe. Els lladres paraven els vianants, s’identificaven com a policies i escorcollaven les bosses dels turistes per sostreure’ls objectes de valor i diners en efectiu. La Guàrdia Urbana els atribueix almenys sis robatoris.