El Sindicat d’Habitatge Eixample Dret (SHED) ha fet públic aquest dimarts al matí l’ocupació dels baixos d’un habitatge situat al carrer d’Aragó número 487. Fa una setmana que han habitat l’espai per convertir-lo en allotjament provisional d’una persona jove vulnerable i esdevenir una seu de trobada pels veïns.

La Xarxa de Suport Mutu de la Sagrada Família i la Comuna d’Aliments també s’han afegit a l’ocupació i han reivindicat l’ús de l’espai per repartir-hi aliments durant els caps de setmana i també ser un espai “que doni resposta a les necessitats desateses per les autoritats des de l’inici de la pandèmia”. Asseguren que l’espai fa poc més d’una dècada que està abandonat i per això volen crear-hi “un nou projecte comú per a l’Eixample”.

La propietat encara no ha denunciat l’ocupació

Fins a l’habitatge, s’hi han desplaçat agents dels Mossos d’Esquadra després de rebre l’avís d’una veïna que alertava que hi havia diverses persones ocupant l’immoble. Segons fonts policials, la propietat encara no ha presentat una denúncia, però s’ha presentat a l’exterior de l’edifici. Ara bé, el sindicat assegura que ha vist diverses persones vigilant l’edifici en els últims dies.